kan du huske

Kan du Huske?

Kan du huske da Kokkedal Skole var en bondegård, da Egedalsvænge var under opbygning, der var en pølsevogn i centeret?

Nu kan du komme til en række foredrag af Niels Storegaard om Kokkedals historie

 

15. januar: udviklingen i Kokkedal

22. januar: Livet i Brønsholmdal

29. januar: Karlebo Kommunes nyere historie

Narmin - bydelsmor i Kokkedal

Vil du være Bydelsmor?

Kokkedal på Vej starter uddannelse af et nyt Bydelsmor-hold i foråret 2018. Bydelsmødre er kvinder, som gør en frivillig indsats i lokalområdet for at støtte andre kvinder, som ofte er isolerede og som det etablerede system kan have vanskeligt ved at nå. Bydelsmoren lytter, formidler vigtige informationer og bygger bro mellem kvinden og det sted, som bedst kan hjælpe hende videre. Hjælpen styrker kvinderne, så de kan hjælpe sig selv, deres børn og familie.
For at blive Bydelsmor skal man gennemføre Bydelsmødrenes grunduddannelse, som strækker sig over 15 moduler. Under uddannelsen får Bydelsmødrene faglig viden, opbygger netværk og får viden om, forståelse for og praktiske erfaringer med arbejdet som Bydelsmor.
Der er tidligere blevet uddannet to bydelsmødre hold i Kokkedal. De gør et fantastisk frivilligt arbejde i lokalområdet. Med det nyt hold, vil de eksisterende Bydelsmødre-aktiviteter blive styrket.

Vi er i gang med at rekruttere nogle gode rolle modeller og har brug for flere. Hvis du kender nogle kvinder, der har lyst til at være Bydelsmor, kan man kontakte Bydelsmor-koordinator

Gül på 21 77 84 72 / gayd@3b.dk.

Jul i Café Naboskab

Julemad i Café Naboskab

Torsdag d 30. november er dette års sidste spiseaften, og det vil vi fejre med en udsøgt lækker julemiddag, som består af flæskesteg, rødkål, brune
kartofler og til slut ris à l’amande med mandelgave. Maden laves af vores super gode ”huskokke” Dan & Lise.
Vi er max plads til 30 personer så tilmeld dig hurtigt.
Vi slutter af med kaffe og julehygge, blandt andet vores traditionelle bankospil. Caféen byder desuden på et glas vin.

Her skal hver deltager medbringe en indpakket gave til ca. 30kr.

Flyer_valgmøde_tryk

Vælgermøde Kommunalvalg 2017

Der er Kommunalvalg tirsdag den 21. november, hvor du skal stemme om, hvem der skal lede Fredensborg Kommunes udvikling de næste fire år.

De personer, som den 21. november bliver valgt ind i byrådet har et stort ansvar for udviklingen af Fredensborg, Humlebæk, Nivå og Kokkedal. Det er en stor mundfuld. Fire byer, som hver har sine muligheder og drømme. Så, hvad med Kokkedal. Hvad vil vi med Kokkedal? Det spørgsmål kan du få svar på onsdag den 1. november. Et panel af kandidater fra hvert opstillet parti sidder klar i kantinen på Kokkedal Skole, for at svare på netop dine spørgsmål.

Café naboskab

Café Naboskab i Oktober

Kom forbi til endnu en hyggelig spiseaften i Byengens Selskabslokale. Huskokkene byder på Koteletter i fad med flødekartofler. Efter middagen er der kaffe og kage, og vi hygger os med et spil kort, et spil Wii eller bare en god sludder med sin nabo.
Der er max plads til 32 personer, så skyd dig at melde dig til.

Kokkedal Kulturfestival

Gasolin åbner årets Kulturfestival

Kokkedal Kulturfestival (tidligere Kokkedal Byfest) åbner traditionen tro med koncertforedrag i Byengens Selskabslokale. I år handler det om Gasolin. Musikeren og rockleksikonet Thomas Ulrik Larsen tager, sammen med sit band, publikum på en rejse gennem det legendariske, danske rockband. Som altid er der middag inden koncerten.

Pris og tilmelding her

OBS! begrænset pladser

Frikadeller-med-kold-kartoffelsalat

Fællesspisning i Café Naboskab

Café Naboskab går foråret i møde. Kom forbi til endnu en hyggelig spiseaften i Byengens Selskabslokale. Karin og Michel har denne gang stået for menuen, der bla. byder på en anderldes kartoffelsalat. Efter middagen er der kaffe og kage. Bagefter hygger vi os med et spil kort, et spil Wii eller bare en god sludder med sin nabo.
Der er max plads til 32 personer, så skyd dig at melde dig til.

Info og tilmelding

Farvel til Michael Hedegaard

Farvel til Michael

Vi siger farvel til vores leder gennem mere end 9 år.

Kom og vær med mandag den 13. marts kl 16-17.30 på vores kontor; Egedalsvænge 37, st.tv.

Kh Kokkedal på Vej

Find sekretariatet - Kokkedal på Vej

Ny plan – og nyt om sekretariatet

Bevillingen til 4 års boligsocialt arbejde er i hus, og sekretariatet er i gang med de indledende øvelser for nogle af de mange aktiviteter, som er en del af helhedsplanen frem til 2020.

På personalefronten sker der dog en hel del for tiden:

I september måned sagde vi farvel til Sebastian, som er gået i gang med at studere. Vi har heldigvis stadig kontakt til Sebastian, da han jo også er en aktiv beboer i Egedalsvænge.

Den 15. marts siger vi farvel til Michael Hedegaard, som skal være ny sekretariatsleder for den boligsociale indsats i Urbanplanen på Amager.

Den 12. april siger vi farvel til Majbrit Mouridsen, som skal være børn- og familiemedarbejder i den boligsociale indsats i Høje Gladsaxe.

Både Majbrit og Michael fortsætter dermed som 3B´ere.

Ole Skjellerup og Louise Mehnke holder skansen i Kokkedal, og fra 15. marts og frem til ansættelse af en ny leder er Ole konstitueret som overordnet projektkoordinator og kontaktperson for Kokkedal på Vej. Ole kan fanges på olsk@3b.dk / 2087 2980. Louise fortsætter som familiemedarbejder og kan fanges på mame@3b.dk / 2279 4572.

Inden for den nærmeste fremtid skal der ansættes en ny leder, en netværksmedarbejder og en børn- og familiemedarbejder. Hold øje med opslagene og del dem gerne!

 

Læs mere om bevillingen og helhedsplanen her

Jamal laver morgenmad

Arabisk morgenmad

Jamal gentager succesen fra sidste år og serverer igen arabisk morgenmad for alle. Det sker torsdag den 16. februar fra kl. 10- 13
Du kan smage de skønne retter i lokalet ved siden af Kokkedal på Vejs kontor, Egedalsvænge 37 st th.

Klik her for info

danskundervisning

Danskundervisning

I 2016 startede Kokkedal på Vej et samarbejde med LOF (Landsdækkende Oplysnings Forbund) om undervisning  i dansk. Dette tilbud var en del beboere interesserede i, og et hold blev startet op. Efter en rigtig god første sæson, er vi nu klar til en ny sæson. Og denne gang med to hold.
Torsdagsholdet er fuldt booket, men der er stadig ledige pladser på mandagsholdet.

Info og tilmelding her

programmering

Lær at programmere

Nu kan børn og andre interesserede lære at programmere. Det er gratis at deltage i kurset, som foregår hver torsdag i lokalerne hos Kokkedal på Vej, Egedalsvænge 37, st tv.
Kl. 17-18 er det for 8-12 årige
Kl. 18-19 er det for 12 år og opefter
OBS! Undervisningen er på engelsk og man skal selv medbringe computer eller tablet!

Læs mere her

vintercamp16

VinterCamp 2016

SÅ ER DER ÅBENT FOR TILMELDING til årets VinterCamp i Humlebæk Idrætscenter.

Campen er for alle børn og unge i Fredensborg Kommune mellem 8 og 14 år.
I år vil deltagerne prøve kræfter seks aktiviteter: Spring, Street/Funky-dans, Udeliv med FDF, Håndbold, Tennis og Akrobatik.

Det koster 150 kr. pr. barn, men det  er også muligt at tilmelde sig via fritidspas-ordningen

Info og tilmelding her:

 

Kokkedal Byfest i café Naboskab torsdag

Café Naboskab byder velkommen til ny sæson

Velkommen til et nyt år i Café Naboskab. Årets første spiseaften står på fisk. På dagen finder vi ud af, hvilken skøn fisk der er hevet op af havet. Dertil serveres årstidens kål med æbler. Efter middagen er der kaffe og kage. Bagefter hygger vi os med et spil kort, et spil Wii eller bare en god sludder med sin nabo.
Der er max plads til 32 personer, så skyd dig at melde dig til.

Læs mere her

 

Ny boligsocial helhedsplan kokkedal

Beboerne har vedtaget helhedsplanen

Mandag den 29. november blev afdelingsmødet i Egedalsvænge afholdt. Rigtig mange beboere mødte op og deltog i debatten og afstemningerne. Blandt andet stemte de JA til den nye boligsociale helhedsplan for Egedalsvænge, Skovengen og By-Nordengen.

Dermed har alle tre afdelinger godkendt helhedsplanen for 2017-2020, og vi ser nu frem mod den politiske behandling i Fredensborg Kommune, som slutter med Byrådsmødet den 19. december. Herefter vil LBF formelt kunne give tilsagn til bevillingen og arbejdet med den nye helhedsplan kan gå i gang.

Vi glæder os til at fortsætte og udvikle det gode samarbejde med beboerne og de mange andre samarbejdspartnere.

 

julebanko Kokkedal Egedalsvænge 2016

Julebanko 6. dec.

Klar til årets julebanko?

Tirsdag den 6. dec. er dagen for årets banko på Kokkedal Skole Vest.

Dørene åbnes kl. 18 og Bankospillet starter kl. 19.

Der er, som altid, flotte præmier!

Og Danmarks mest berømte bingo-caller, Jens Raahauge, styrer slagets gang.

Det bliver igen i år SÅ hyggeligt!

15 kr. pr. plade

Kage, kaffe, te og drikkevarer kan købes.

Der må ikke medbringes egne mad- og drikkevarer, fordi I bliver nødt til at hjælpe med at sikre, at åretds julebanko kan overleve.

Motionsfest i Kokkedal 2016

Motionsfesten 2016

Motionsfesten handler om at gøre motionsløb til en fest. Alle børn fra Kokkedal Skole løber 2, 5 eller 10 km. I år var Børnehusene med for første gang, hvor alle de kommende skolebørn deltog. Undervejs på ruten stod Plejecenter Egelunden og heppede på løberne mens de delte vand ud. Kokkedal Løbeklub stod igen for ruteplanlægning og afvikling af løbet.

I mål var der medaljer til alle. SuperBrugsen i Hørsholm havde sponseret æbler, og Fredensborg Kommune kom med müslibarer og vand til alle.

Se billeder fra dagen her:

Kokkedal Street Food 2016

Kokkedal Street Food 2016

Kokkedal Street Food blev afholdt for andet år i f.m. Sundhedsugen. Mange besøgende smagte de skønne retter, og efterfølgende stod Mette Frisk fra Madmagasinet på scenen for at fortælle om gode madvaner.

Se billederne her

Rygestop

Rygestophold starter op igen!

GRATIS tilbud til dig der vil kvitte smøgerne!

Kurset er på 6 onsdage og foregår Egedalsvænge 37, st.th.

Din rygestopinstruktør er Maria Navntoft. Maria er uddannet sygeplejerske og bachelor i pædagogik. Hun har 10 års erfaring som sygeplejerske og flere års erfaring med vejledning i rygestop. Hun arbejder også som rygestopvejleder på Stop-linien.

For tilmelding kontakt:
– LOF på 49 26 02 88 eller LOFkurser.dk
– KOkkedal på Vej, Majbrit Mouridsen, mamo@3b.dk/ 22 33 78 13

café, samtale, samtalesalon

SamtaleSalon

Samtalen er roden til at godt. Når vi snakker med nogen, der ikke ligner os selv, får vi nye perspektiver på vores ideer og indblik i andre livsformer. Jo mere vi øger os i at dele vores tanker, holdninger og begejstring med hinanden, jo nemmere bliver det også at finde sammen om at føre tankerne ud i livet.

Vi søger DIG, der gerne vil være samtalepartner i vores nye ugentlige SamtaleSalon.

Samtalesalonen er en form for styret dialog omkring udvalgte emner. Disse emner kan fx være kultur og traditioner, børn og opdragelse, det danske arbejdsmarked osv. 

Lyder det spændende? Kontakt Monika på 31330759 eller skriv til monika@kokkedalpaavej.dk

 

3b aktionsværksted

Workshop om små virksomheder og Socialøkonomi

Boligforeningen 3B arbejder med at fremme iværksætteri og socialøkonomiske initiativer i nogle af foreningens boligafdelingen. Bl.a. i Egedalsvænge.

3b ønsker at støtte op om beboere, som har idéer til at starte forretning op eller social økonomiske aktiviteter. D. 7. september var der et lokalt møde i Kokkedal på vej og d. 8. oktober vil der være et aktionsværksted en hel dag i København hos KBH+ på Ragnhildgade 1, 2100 København Ø.

Deltagerne kommer fra 3b´s forskellige afdelinger i København og fra Kokkedal. Det er gratis at deltage.

Hvis du har interesse i at være med, så skal du kontakte Stephane Parize på 22142481 eller stpa@3b.dk

Se program for dagen her

 

Mette Frisk foredrag på Kokkedal Skole

Street Food og foredrag

Torsdag den 13. oktober kan man opleve en spændende aften for de madglade.

Kokkedal Skole åbner dørene for det årlige Street Food event, hvor man kan smage på forskellige lækre retter. Det foregår i kantinen på Kokkedal Skole Vest, som til dagen er indrettet i hyggelige omgivelser. Foruden lækkert mad, kan man nyde juice, kaffe, kage m.m. og der er mulighed for at købe råvarer.

Efter maden holder Mette Frisk fra “Madmagasinet” et spændende foredrag om gode madvaner.

Der er gratis entré til arrangementet, og man kan betale maden kontant eller med MobilePay. Overskuddet går til drift af det Caféprojekt, som vi laver sammen med Børnehusene Kokkedal, hvor unge bl.a. lærer om arbejdsmarkedet og om hvordan man driver en forretning.

Kokkedal Byfest 2014

Loppemarked i Egedalsvænge

Kom lad og vær med – gør et kup eller tjen en skilling.

Så er det ved at være tid til Loppemarked i Egedalsvænge.

Det kommer til at foregå lørdag d. 27. august kl. 10-14 i gården i Egedalsvænge ved nr. 35-37.

Det foregår samme dag, som Egedalsvænge holder sommerfest.

Der er et begrænset antal borde til rådighed, så du skal melde dig hurtigt.

Hvis du gerne vil have et bord kan du tilmelde dig i Beboercaféen under nr. 33 onsdag d. 17. eller d. 24. august mellem kl. 18-20.

Janni og Birte arrangerer loppemarked.

AFLYSNING

AFLYSNING

Pga. regnvejret er vi desværre nødt til aflyse aftenens forestilling Memix i Skovengen kl 19.

Forestillingen kan opleves i morgen den 4. Aug kl 19 ved Dunkers Kulturhus i Helsingborg eller på fredag den 5. Aug kl 14 ved Toldkammeret i Helsingør.

Se i øvrigt programmet for Gadeteaterfestivalen Passage i Helsingør og Helsingborg her

Magi i centret

Magi i centret

Hvor tit sker det, at borgerskabet i Kokkedal og de såkaldt hårde drenge i centret sætter sig ned til en fælles kulturoplevelse? Ik så tit. Men tirsdag aften den 2. august var ik som de fleste aftener. Den danske gadeteatertrup Dansk Rakkerpak bragte Kokkedals borgere sammen, og det var faktisk ganske magisk og meget morsomt!

Der er mere gadeteater resten af ugen – tjek programmet

Sundhedsugen i Kokkedal

Glæd dig til uge 41

For anden gang arrangerer vi Sundhedsuge Kokkedal. Det bliver i uge 41 – altså ugen før skolernes efterårsferie. Glæd dig!

Og hvis du, din forening, din virksomhed, din indsats, dit projekt, dine venner, din klub eller din nabo kunne tænke sig at være en del af programmet, så giv lyd !! Kontakt Ole på ole@kokkedalpaavej.dk  // 20872980

 

Knallertkampagne

Knallertkampagne

Mandag den 27. juni var Nordsjællands Politi igen en tur i Kokkedal for at foretage en indsats mod ulovlig og/eller hensynsløs knallertkørsel.
Det var 5. gang siden slutningen af maj måned, at politiet gennemførte en knallertkampagne i området.

 • Det var den femte indsats af sin slags i Egedalsvænge siden den 26. maj 2016.
 • Flere beboere har givet udtryk for, at hensynsløs knallertkørsel gør dem utrygge.
 • Flere beboere har givet udtryk for, at den hensynsløse knallertkørsel gør dem utrygge, hvilket er årsagen til indsatserne.
 • Ved hver indsats deltager der personale fra færdselsafdelingen samt enheden for trygge boligområder.
 • Der er mange, der begynder at køre på knallert i denne periode, hvor vejret bliver bedre. Derfor foretager vi kontrollerne nu, så det forhåbentlig har en forebyggende effekt på kørslen resten af sommeren.
 • Hvor mange indsatser vi har planlagt resten af sommeren vil vi af hensyn til indsatserne ikke afsløre, men vi kommer igen!
 • Der er heldigvis få sager med direkte lovovertrædelser, men flere skal blive bedre til at vise hensyn, og det fortæller vi dem – og i nogle tilfælde fortæller vi det også til deres forældre.
 • I gennemsnit er der hver gang 8 betjente med til indsatserne i Egedalsvænge.
 • Vi sætter stor pris på de mange positive tilkendegivelser for indsatsen, vi får derude i Egedalsvænge.
Kokkedal på vej

Hvad håber du på?

I forbindelse med arbejdet med at forme en ny boligsocial helhedsplan laver vi interviews med beboere og samarbejdsparter. Mere end 200 beboere har svaret, og de er dermed med til at sætte deres fingeraftryk på den nye ansøgning til Landsbyggefonden – og altså også med i en konkurrence med fine præmier. Man skal interviewes af en medarbejder fra Kokkedal på Vej og svare på 2 spørgsmål.

Arbejdet kommer fremover i høj grad til at have fokus på uddannelse, lommepenge- og fritidsjobs, småbørnscaféer og frivilligt socialt arbejde, men også på trivsel og tryghed i afdelingerne. For os er det meget vigtigt, at beboernes stemme er med ansøgningen. Vil du også gerne svare på nogle spørgsmål, så find en medarbejder fra Kokkedal på Vej, mens vi laver sommerferieaktiviteter i uge 29 + 30 – eller under Gadeteaterugen, som vi arrangerer i uge 31. Eller tag kontakt til Michael på 22159220 / michael@kokkedalpaavej.dk

Helhedsplanskonkurrencen udtrækkes ved finalen til årets gadeteateruge fredag den 5. aug. kl. 16.00 ved Plejecenter Egelunden (inde i gården). Præmierne: Gavekort på 1.000 kr. til Hørsholm Midtpunkt, gavekort på 400 kr. til Cykelskrædderen, et årskort til Louisiana, et smykke fra SMØKKER, 4 glas honning, gavekort til Fakta på 200 kr.

Hvor kommer pengene til boligsocialt arbejde fra?

Partnerskabet bag Kokkedal på Vej er i gang med at skrive en ansøgning til Landbyggefonden om en ny periode på 4 år fra 2017 – 2020. Ansøgningen skal være færdig i september måned. Partnerskabet består af AB Hørsholm Kokkedal, Boligkontoret Danmark, Boligforeningen 3B og Fredensborg Kommune. Landsbyggefonden finansierer 75% af det boligsociale arbejde, og deres “pengetank” består af opsparede penge fra den almene sektor. Når en afdeling er færdig med at betale af på sine lån fortsættes afdragene, men pengene tilfalder så Landsbyggefonden og dispositionsfonden. Pengene anvendes primært til renovering af den almene sektor. Midlerne til boligsocialt arbejde fordeles efter, hvilke boligafdelinger landet over der har størst behov for særlige sociale og tryghedsskabende indsatser og aktiviteter. Der er over 500.000 almene boliger i Danmark, og der bidrages solidarisk til fonden. Ligesom almene boligafdelinger i Køge, Kalundborg og Kruså bidrager de almene afdelinger i Kokkedal også til Landsbyggefonden – og det gør de uanset om man har en boligsocial helhedsplan i området eller ej. Det påvirker altså IKKE huslejen, at der bliver lavet boligsocialt arbejde i dit boligområde, fordi afdelingerne i sig selv ikke bidrager direkte med økonomi. Kommunens bidrag til den boligsociale helhedsplan er med medarbejdertimer og boligselskabernes bidrag kommer både i form af medarbejdertimer og som tilskud fra dispositionsfonden, som afdelingerne også bidrage solidarisk til, og som boligselskabet kan prioritere brugen af. På denne måde er boligafdelinger i hele landet – både 3B´s afdelinger og alle de andre boligselskabers afdelinger – med til at betale til, at der kan renoveres slidte bygninger, og at der kan laves boligsocialt arbejde.  

 

 

Valmuer springer ud

Vi gik under jorden i Søndermarken!

Søndag d. 19. juni drog vi en busfuld med 28 mennesker af sted mod Søndermarken i København. Vi mødtes med kunstneren Eva Koch og en kustode fra Cisterne foran Cisternerne. Her startede vi med at høre noget om Cisternerne, der er et gammelt drikkevandsreservoir anlagt af Københavns vandforsyning i 1856. Frem til 1933 blev det brugt til at opbevare drikkevand til københavnerne. I 1996 blev Cisternerne taget i brug som udstillingsrum. Eva Koch udstiller frem til og med november sin udstilling ” Den drøm om fred”.

Læs mere

Kokkedal på vej 2016

Ny boligsocial helhedsplan

Partnerskabet Kokkedal på Vej arbejder for tiden på at skrive en ansøgning til Landsbyggefonden. Den nye boligsociale helhedsplan starter 1. januar 2017 og løber til udgangen af 2020.

For at få beboernes synspunkter og ønsker med ind i arbejdet, foretager vi en lang række interviews både enkeltvist og i fokusgrupper.

Bor du i Nordengen, Byengen, Skovengen eller Egedalsvænge, og er du ikke blevet spurgt endnu? Så kontakt Michael Hedegaard på 22159220  // michael@kokkedalpaavej.dk

Landsbyggefonden bidrager med størstedelen af de midler, som bruges på en boligsocial indsats. Der er knap 100 boligsociale helhedsplaner i Danmark, og én af dem er altså her i Kokkedal. Landsbyggefondens penge kommer fra opsparede lejerkroner fra den almene sektor, og prioriteringen og fordelingen af de midler bestemmes politisk af folketinget i det der kaldes boligforliget eller boligaftalen.

Partnerskabet består af AB Hørsholm Kokkedal (boligkontoret Danmark), Boligforeningen 3b og Fredensborg Kommune.

 

 

Børnehusenes fest

Kokkedal Byfest 2016 – Billeder fredag

Kokkedal Byfest blev igen en stor succes. Vejret var, som altid, med os, og en masse lokale foreninger og frivillige sørgede for en fantastisk fest for de fremmødte publikummer.

Her er udvalgte billeder fra fredag, hvor Plejecenter Egelunden havde arrangeret en flot markedsdag og Børnehusene i Kokkedal lavede stor fest på Egedal.

Klima kokkedal

Artikel om Klima Kokkedal

Læs den gode artikel i Landsbyggefondens magasin om Klima Kokkedal.

I den boligsociale helhedsplan er vi i tæt samarbejde med Klima Kokkedal, fordi det handler om så meget andet også end klimatilpasning; nemlig om det levede liv mellem husene, om bedre rammer for sociale fællesskaber og mødesteder og om naboskab.

LBF artikel

 

Rosas Håndarbejdsklub

Hyggelig aften med håndarbejde

I april startede Rosa Esquives en håndarbejdsklub. Forinden havde hun været rundt i byen og fortælle om den nye klub, og der kom flere til premiereaftenen end Rosa selv havde forventet.

I Skovengens selskabslokale blev der strikket og syet, og alle havde en rigtig hyggelig aften.

Den 11. maj har Rosa arrangeret en tur til Køng Museum, hvor de skal kigge på håndarbejde.

Næste gang der er Håndarbejdsklub er onsdag den 11. maj kl. 19.00 – 21.00 i Skovengens Selskabslokale.

gang i Knurreborg Vang

Find vej i Knurrenborg Vang

Tag på en sjov og udfordrende tur med Gang i Fredensborg

Find vej i Knurrenborg Vang – smagsprøven på orientering, hvor hele familien kan deltage og dyste sammen – er nu blevet opgraderet med både pæle, klippetænger og mobilquiz!

Det er gratis, og alle kan være med

 

dagen ender

41 børn og voksne samlede 39 sække affald i Egedalsvænge!

Connie og Birgitte, 2 beboere i Egedalsvænge, satte affaldsindsamling på dagsorden i Egedalsvænge. Netværksmedarbejder Majbrit støttede ideén og sammen koblede de sig på den landsdækkende kampagne ”Hold Danmark Rent”.
Torsdag – fredag d. 14.-15. april gik det løs med affaldsindsamling i og omkring Egedalsvænge. Børnene var virkelig engageret i at få det til at se flot ud og træt af alt det affald, de kunne se fra deres vinduer. Nogle gik og hørte musik, men affaldet fløj ned i deres poser. Et par hold havde forældre med på holdet og et enkelt hold med Lis og Connie udgjorde et engageret seniorteam, som også knoklede løs.
Der var præmier til følgende kategorier:
”Flest samlede cigaretskodder”: vinder blev ”hold 2932” med ca. 1000 skodder
”Den bedst fyldte sæk”: vinder blev opgang 71 ”hold Y”
”Bedste yndlinge hold”: vinder blev opgang 40 med ”hold 2980”  
”Torsdagens flittigste hold”: vinder blev ”hold 73”
”Fredagens flittigste hold”: vinder blev holdet ”Opgang 44”
”Det flittigste hold overall”: vinder blev holdet ”Opgang 35”

Hovedtitlen for mest samlet affald var helt tæt mellem hold ”Opgang 35” og ”hold 2932”.

Læs mere

Strikke og sy og hygge

Hyggeaften med Håndarbejde

Velkommen til en Rosas hyggeklub.

Det er en nystartet klub hvor man mødes og hygger sig med strik og syning. Det betyder ikke noget om du er en stor strikke-kunstner eller om du aldrig har prøvet det før. Her handler det bare om at hygge sig sammen.

Der er kaffe, te og kage, og alle er velkomne.

Kokkedal på Vej

Gennem første nåleøje

Landsbyggefonden har godkendt første fase af ansøgningsprocessen hen i mod en ny 4 årig boligsocial helhedsplan for Kokkedal 2017-2020. Vi glæder os til at komme i snak med de mange beboere og samarbejdsparter i de kommende måneder – både om det vi har haft gang i og om det nye, der skal i gang fra årsskiftet.

Læs mere

kokkedal kultur forum

kokkedal kultur forum – vær med!

kokkedal kultur forum er et nyt projekt, som skal bringe mere kultur til Kokkedal.

Her er der plads til alle med gode idéer til gavn for beboerne.

Om du er til klassisk kunst eller til hiphop, om du er ung eller voksen – så kan kokkedal kultur forum være med til at realisere dit kulturelle projekt.

kokkedal kultur forum kan støtte op om lokale arrangementer, men også om ønsker til udflugter, udstillinger, forestillinger, koncerter o.m.a.

Hvis du vil vide mere om kokkedal kultur forum, så kontakt Ole

Bellman Cabaret teater Optimis

Bellman Cabaret på Asminderød Kro

Teaterforeningen i Fredensborg Kommune præsenterer en lokal kulturoplevelse.

Teater Optimis, som er fra Humlebæk, spiller Bellman Cabaret på Asminderød Kro. Dette sker tirsdag den 1. marts. Forestillingen starter kl. 19.30, og inden kan man spise en lækker aftensmenu på kroen.

Info og billetkøb her

Rekordfald i kriminalitet i Kokkedal

Rekordfald i kriminaliteten

Politiet opgør hvert år, hvor meget kriminalitet der er i vores boligområde. Siden 2011 er der sket næsten en halvering, hvilket er et meget stort fald.

Det almene boligområde i Kokkedal er nu det udsatte boligområde i Danmark med den laveste kriminalitet.

Denne udvikling har kunnet ske, fordi der er mange – både frivillige og professionelle – der arbejder sammen om, at forebygge kriminalitet og skabe bedre vilkår og betingelser for de mennesker, der bor her.

Nedenfor kan du se lidt pressedækning af de nye tal.

Indslag i Lorry

Artikel i Uge-Nyt

Nytårskur hos Kokkedal på Vej

Nytårskur hos Kokkedal på Vej

Kokkedal på Vej ønsker alle et rigtig godt og lykkebringende år i 2016. I anledning af det nye år, vil vi gerne have lov til at byde alle beboere og samarbejdspartnere til nytårskur på vores kontor i Egedalsvænge 37. Det sker onsdag den 27. januar fra kl. 16-18

Der vil være snacks til alle.
Vi håber at hilse på en masse beboere !

Fællesspisning i Café Naboskab

Gule ærter i Café Naboskab

Velkommen til et nyt år i Café Naboskab. Årets første spiseaften står på gule ærter, som Hanne og Tonni vil stå for.
Efter middagen er der kaffe og kage. Bagefter hygger vi os med et spil kort, et spil Wii eller bare en god sludder med sin nabo. Hvis du har brug for det, er der også en mulighed for at få hjælp til at komme på nettet. Husk dit NemID
Der er max plads til 32 personer, så skyd dig at melde dig til.

KpV og Nivå Nu

Temaaften for frivillige tirsdag d. 19. januar

Mange oplever, at der opstår konflikter, når mennesker mødes og skal arbejde sammen. Det sker ofte, fordi man har forskellige forventninger, interesser og behov. Hvordan tackler man konflikter i det frivillige arbejde? Både når vi mødes “ansigt til ansigt”, men også når vi “mødes” på nettet.

På temaaftenen vil vi arbejde med, hvordan konflikter opstår, hvordan vi håndterer konflikter og løser dem.

Henrik Rosager som har erfaring med konfliktforebyggelse, konfliktløsning og konfliktmægling vil inspirere og arbejde med vores udfordringer denne aften.

Aftenen er gratis og vi starter med sandwich kl. 18.00 og slutter kl. 21.00.

Hvor: Nivå Nu, Nivåhøj 55, 2990 Nivå.

Få mere information og tilmeld dig hos Majbrit Mouridsen (Kokkedal på Vej) på mamo@3b.dk/22337813

Rygestop

Rygestopkursus – det kan lykkes!

Der er gode erfaringer med at stoppe rygningen ved deltagelse på rygestopkursus. Her har du muligheden, hvis det skal være i 2016, DU vil stoppe med at ryge. Kurset foregår 6 torsdage og starten går torsdag d. 21. januar, sidste gang torsdag d. 3. marts.

Din rygestopinstruktør hedder Maria Navntoft. Maria er uddannet sygeplejerske og i pædagogik. Hun har mange års erfaring med at hjælpe rygere med et godt og sikkert rygestop.

Husk at tilmelde dig hos Majbrit Mouridsen (kokkedal på Vej): mamo@3b.dk/22337813 eller på LOFkurser.dk/49260288

Humus

Arabisk morgenmad

En beboer fra Egedalsvænge sørger denne formiddag for at lave arabisk morgenmad. Det foregår mandag d. 14. december kl. 10-12. Morgenmaden består af humus, foul, fladbrød og grøntsager.

Kom og vær med til denne hyggelige smagsoplevelse i Aktivitetshuset, Egedalsvænge 35-37, kld.

Juletræ i Skovengen

Julefest i Skovengen

Søndag den 29. november bliver lysene tændt på juletræet i Skovengen

Træet tændes kl. 16.00, hvor beboerne bydes på gløgg, kaffe og æbleskiver. Og så er der lavet en aftale med den rareste  julemand, der har lovet at komme forbi Skovengen for at uddele godter til alle børnene, og for at ønske os allesammen en fredelig & glædelig jul.

Julebanko i Kokkedal

Årets Julebanko

Traditionen tro holdes der jule-banko på Kokkedal Skole torsdag d. 3. december kl. 19.00 (dørene åbner kl. 18.00).
Præmierne er som altid rigtig flotte. Du kan vinde Laks, Culotte, Købmandskurve og meget mere. Der er salg af kaffe og kage, øl og vand.
Og så er det igen i år lykkedes at få Danmarks mest berømte Bingo-Caller, Jens Raahauge, til Kokkedal. Han vil med sikker stemme styre slagets gang.

Når du har stemt til Folkeafstemningen, så kom og deltag i det hyggeligste Jule-banko i Nordsjælland.

Jul i Café Naboskab

Fællesspisning i Café Naboskab

Torsdag d 30. november er dette års sidste spiseaften, og det vil vi fejre med en udsøgt lækker julemiddag, som består af flæskesteg, rødkål, brune
kartofler og til slut ris à l’amande med mandelgave. Maden laves af vores super gode ”huskokke” Dan & Lise.
Vi er max plads til 30 personer så tilmeld dig hurtigt.
Vi slutter af med kaffe og julehygge, blandt andet vores traditionelle bankospil. Caféen byder desuden på et glas vin.

Her skal hver deltager medbringe en indpakket gave til ca. 30kr.

 

Boeuf Bourgignon i Café Naboskab

Fællesspisning i Café Naboskab oktober

Den franske efterårsklassiker Boeuf Bourguignon står på menuen i Café Naboskab i oktober. Ole fra Kokkedal på Vej står denne gang i køkkenet, og alle råvarer er udvalgt, så retten er halal. Efter middagen er der kaffe og kage. Bagefter hygger vi os med et spil kort, et spil Wii eller bare en god sludder med sin nabo.

 

Sundhedsugen i Kokkedal

Sundhedsugen fredag

Finaledag i Sundhedsugen!

Ude i Børnehusene var der gang i bevægelsesaktiviteterne og på Fritidshjemmet skulle børnene forsøge at slå nye rekorder.

På banen ved Egedalshallen var der gjort klar til årets motionsløb for Kokkedal Skole. I år var flere gået sammen for at løfte arrangementet. KIK trim havde lavet ruter, Politiet stod for vejspærring, Rådhuset havde sørget for snacks, SuperBrugsen i Hørsholm havde doneret æbler, Plejecenteret var vandpost med eget heppekor, Bydelsmødrene overrakte medaljer, DGI målte tiden og Kokkedal på Vej i samarbejde med Kokkedal Skole stod for at de 634 løbere fik en fantastisk tur. I mål fik børnene medaljer, drikkedunke, snacks og æbler.

Se alle billeder fra løbet her

Sundhedsugen i Kokkedal

Sundhedsugen torsdag

Torsdag bød ikke på nær så mange aktiviteter som de foregående dage. Til gengæld kunne de ca. 200 fremmødte gæster opleve en helt igennem fantastisk aften på Kokkedal Skole med Street Food og foredrag med Chris Macdonald. Efterårsvejret begyndte at ligne sig selv igen med blæst og regn. Det afholdte dog ikke en gruppe friske unge elever fra Kokkedal Skole i at indvie vores helt nye Krolf-sæt sammen med Krolf-eksperten Michael Huusom.

Se alle billeder fra dagen her

Sundhedsugen i Kokkedal

Sundhedsugen onsdag

Onsdag i Sundhedsugen bød igen på et pakket program. Crossfit var for anden gang på programmet på Kokkedal skole. Rådhusets medarbejdere fik Danse-fitness til morgenkaffen. Tre klassetrin var i hallen til Zumba. På Fredtoften var ugens Rollespil sat op på en vindblæst bakke. Linedance’erne fra Niverød inviterede indenfor til en gratis prøvetime. På Ungecenteret var der Nycirkus for børn og unge. Tai Chi foreningen bevægede beboerne på Plejecenter Egelunden. Eleverne på Kokkedal Skole blev klogere på Ultra Marathon løb og sidst på dagen kunne alle løbe en frisk tur med løbeklubben KIK.

Se billeder fra dagen her

Sundhedsugen i Kokkedal

Sundhedsugen tirsdag

 

Dagen startede 08.10 på Rådhuset. Her fik  ca. 30 medarbejdere en lektion i Linedance af Niverød Linedance. Straks efter tog danserne videre til Kokkedal Skole, hvor ca. 200 elever stod for tur.

Imens fik Nordsjællands Brandvæsen kørt 8. klasserne igennem fysiske tests for kadetuddannelsen. Kvindecaféen i Egedalsvænge pressede frisk juice og Gå-holdet fra KIK tog en tur ud i det endnu milde efterårsvejr. På Plejecenteret var børn fra Ådalen mødt op for at lege med plejecenterbeboerne. Ude i Børnehusene i Kokkedal var der fuld gang i bevægelse, lege og rekordforsøg.

Se alle billeder fra dagen her

 

Krolf i Sundhedsugen

Krolf debut

Torsdag i Sundhedsugen fik vi afprøvet vores Krolf sæt, som vi senere skal have på græs sammen med Plejecenter Egelunden og Humlebæk Krolf klub. 9.J fra Kokkedal Skole testede den anlagte bane i Egedalsvænge. Det kolde efterårsvejr stoppede ikke spilleglæden, og det blev endda til en hole-in-one.

Hvis du vil vide mere om Krolf og vores planer for det, så kontakt Ole Skjellerup

Sundhedsugen i Kokkedal - verdensdans med Teresa Conde

Sundhedsugen skudt i gang med smil og dans

Der var i den grad fart på, da Teresa Conde fra den Spanske Forening dansede med i alt 500 børn fra Kokkedal Skole. På den måde blev Sundhedsugen i Kokkedal skudt i gang på den bedst tænkelige måde.

Teresa har en udstråling, så man bare MÅ danse med, og det gjorde samtlige børn og unge da også – med stor glæde og begejstring…og sved på panden.

De var delt op i 2 hold, og de dansede intenst ca. 45 min. hver til musik fra hele verden. Teresa, som selv er fra Spanien, tog nemlig eleverne med på en smuk rejse jorden rundt.

Link til den Spanske Forenings facebook: https://www.facebook.com/Den-Spanske-Forening-641628102528256/timeline/

Og til Teresas youtube kanal: https://www.youtube.com/user/tcondehdez/videos

 

 

 

DSC_0130

Udflugt til Pometet søndag d. 27. september

På en solrig søndag efterårsdag tog vi 27 personer til Pometet i Tåstrup, som har Danmarks største samling af frugttræer og bærbuske. Det var en dejlig dag i naturens tegn, hvor man i princippet kunne smage på 750 forskellige æblesorter. Der var æbler så små som ærter og nogle store som en kokosnød. Nogle sure, andre syrlige og nogle helt uspiselige. Så der var noget for alle smagsløg.

Læs mere

Gang i Naturen

Gang i Naturen

Efteråret er kommet og naturen står så smuk i al dens farvepragt!
Gang-i-Fredensborg, Danmarks Naturfredningsforening og Kokkedal på Vej har sat telte op og tændt
bål i parken ved Egedal Medborgerhus i Kokkedal. Her kan du nyde efterårets glæder. Det er for hele
familien, og vi har sammensat et rigtig spændende og hyggeligt program. Læs mere

DSC_0110

Solrig Eid-fest i Egedalsvænge

Aktivitetsudvalget holdt igen i år Eid-fest for Egedalsvænges beboere. Det foregik i gården lørdag d. 26. september kl. 13-18, hvor ca. 250 beboere deltog.

Mohammad Sayed bød beboerne velkomne, hvorefter tryllekunstneren startede festen og fængede børn og voksne i teltet. Herefter var der musik med den arabiske gruppe Hanin og den tyrkiske gruppe Gudus, som skabte god stemning til festen. På dagen kunne man få en udfordrende tur på rodeotyren, brænde energi af på hoppeborgene, finde sin koncentration og kreativitet frem til

Læs mere

Eid-Mubarak-2012-eid-ul-fitr

Eid fest i Egedalsvænge lørdag d. 26. september

Program:

13.30-13.45: Velkomst og præsentation af dagen

13.45-18.00: Musik i teltet

13.15-18.00: Forlystelsespark & madboder åbne (i gården og ved Aktivitetshuset)

14.00-16.00: Maleworkshop (Aktivitetshuset)

15.00-17.00: Ansigtsmaling

Velkommen til alle beboere i Egedalsvænge!

Venlig hilsen Aktivitetsudvalget

Eid-Mubarak-2012-eid-ul-fitr

Nåede du det ikke? Vær med til at planlægge Eid-fest

Mødet er fredag d. 18. september kl. 14.30 i Aktivitetshuset.

Har du en spændende eller sjov idé til at gøre Eid-festen rigtig god i år, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Eid-festen i Egedalsvænge bliver holdt lørdag d. 26.9. kl. 13-18

Festlig hilsen Aktivitetsudvalget

 

Tilmeld dig mødet eller giv din idé videre til Majbrit Mouridsen: mamo@3b.dk eller 22337813.

Adressen til Aktivitetshuset er Egedalsvænge 35-37, kld.

 

Egedalsvænge og nærområde mindre

Input til Klimaprojektets temahaver

Beboermøde mandag d. 21. september kl. 19-21 i selskabslokalet

Mellem parkeringspladserne er der fire grønne områder. Her skal anlægges fire temahaver til beboerne, som omtalt tidligere på beboerarrangementer om Klimatilpasningsprojektet.

Landskabsarkitekterne skal lægge sidste hånd på tegningerne før den endelige projektering.

Og til at få deltaljerne på plads, er der brug for dine input.

Podekursus Kokkedal

Gratis tur til Pometet d. 27. september

Tag med til Danmarks største frugt- og bærsamling søndag d. 27. 9. kl. 9.45 – 15.00

Pometet er Danmarks største samling af frugttræer og bærbuske med mere end 2000 forskellige sorter.

Æblesamlingen består af 750 forskellige sorter, hvoraf 250 er gamle danske.

Pometet ligger i Høje Taastrup og er en del af frugt- og bærforskningen under Københavns Universitet.

Normalt er der ikke offentlig adgang, men en gang om året holdes der åbent hus.

Billetter kan hentes gratis hos:

 • Café-biblioteket på Kokkedal skole (Flemming Mikkelsen: 72565477, fm@fredensborg.dk)
 • Kokkedal på Vej (Egedalsvænge 37, st.tv. ved Majbrit Mouridsen:22337813, mamo@3b.dk)
 • Kokkedal Ungdomsklub (Broengen 2A ved Khaled Mustapha:26120348, khmu@fredensborg.dk)

Afgang fra parkeringspladsen Plejecenter Egelunden i Egedalsvænge

Læs mere

street

Drengene fra Kokkedal vandt DM i streetfodbold.

Lørdag den 5. september, var drengene fra Kokkedal inviteret til Danmarksmesterskaberne i streetfodbold, på Rådhuspladsen i København. Invitationen havde de fået ved at vinde Sjællandsmesterskaberne en måned tidligere, i Hillerød. Drengene mødte hold fra hele landet. Ingen af de andre hold formåede at yde modstand til de stærke drenge fra Kokkedal, der fejede alt modstand af vejen. Dermed var pokalen sikret og de glade knægte kunne lade sig hylde som Danmarks bedste streethold i u/15 klassen.

Egedalsvænge

God udvikling i boligområdet

Vores lokalavis Uge-Nyt bringer i dag en god artikel, som handler om den gode udvikling, som vores boligområde er inde i.

Som ledelsen i Nordsjællands Politi også understreger, så er det brede samarbejde den afgørende faktor for den positive udvikling, der ses i Egedalsvænge og omegn. Dette samarbejde mellem os i den boligsociale indsats, beboerne i området, de almene boligselskaber, politiets ETB enhed, kommunen o.a. skal vi fremover sørge for at styrke endnu mere!!